Om mig

Som liten drömde jag om att bli journalist. Jag satte ihop egna tidningar där hemma och tillverkade sprängstoff av syskonens bravader.

Det blev inte så mycket sprängstoff, men journalistiken är fortfarande det bästa jag vet. Jag älskar att arbeta med svenska språket, att få titta in i andra människors världar och att få förmedla berättelser som berör.

Mitt stora samhällsintresse ledde till ett antal år vid universitetet. Jag har tre examina – inom journalistik, juridik och samhällsvetenskap – och en bred kunskapsbas att stå på för uppdrag inom såväl renodlad nyhetsjournalistik som feature. Mitt stora intresse för människor har på senare år även lett till en utbildning till samtalsterapeut. (Läs mer om mitt arbete som terapeut på www.spirautveckling.se)

Jag skriver för både dagspress och magasin – kortare nyhetstexter så väl som långa, berättande reportage och personliga porträtt. Jag skriver också copytext samt pressmeddelanden och föreläser om skrivande.

Mina texter är alltid lättillgängliga och relevanta. Noggrann research är en självklarhet.

Förutom att skriva och fotografera (se fliken ”foto”), arbetar jag också med research, korrekturläsning/språkgranskning samt översätter texter från engelska, danska och norska till svenska.

Jag är van i redaktörsrollen och tar gärna uppdrag där jag ansvarar för hela processen från ax till limpa. Varmt välkommen att höra av dig.

Charlotte Pehrson